Hoeveel is een ceo eigenlijk waard?

309 keer het salaris van de gemiddelde Heineken-werknemer krijgt Jean-François van Boxmeer. Hij is daarmee koploper qua loonkloof. Nog altijd ontbreekt een motivatie in het jaarverslag van de grote beursfondsen over het loongebouw. Willen we een Eiffeltoren of liever een piramidemodel en waarom?

Beloningen voor ceo's

Voor de vierde keer op rij is Nancy McKinstry van mediaconcern Wolters Kluwer de best betaalde ceo onder de grootste Nederlandse beursfondsen. Zij toucheerde met €13,5 mln over 2018 bijna twintig keer zoveel als ABN Amro-topman Kees van Dijkhuizen, de minst betaalde ceo onder de hoofdfondsen aan het Damrak.

Onderzoek door beloningsadviesbureau Focus Orange wijst uit dat de totale beloningen zijn gedaald in vergelijking met vorig jaar. Over 2018 ontvingen de 25 geselecteerde ceo's (van AEX- en midkap-bedrijven) gezamenlijk €96 mln. Dat is zo’n 6% minder in vergelijking met de €102 mln over 2017.

Dat komt onder meer door bestuurswisselingen, waardoor enkele goedbetaalde ceo's in 2018 zijn weggevallen. Ook wist de top drie best verdienende ceo's — Eric Engstrom (RELX), Jean-François van Boxmeer (Heineken) en Nancy McKinstry (Wolters Kluwer) — minder aan langetermijnbonus te incasseren in 2018 dan een jaar eerder.

De veranderingen in het beloningsbeleid bleven beperkt. Voedingsmiddelenconcern Unilever versimpelde de beloning, SBM verving zijn prestatieafhankelijke langetermijnbeloning en KPN en Shell voerden kleine veranderingen door. Shell stelt bovendien op de aankomende aandeelhoudersvergadering voor om de topbeloningen te koppelen aan klimaatdoelen.

Wel zijn de basissalarissen — waarop de doorgaans forse lange- en kortetermijnbonussen zijn gebaseerd — met gemiddeld 3,7% toegenomen. Dat is bijna het dubbele van de gemiddelde cao-stijging van 2,0% in 2018. Zo krijgt de nieuwe ceo van Fugro 10% meer dan zijn voorganger, bij KPN is dat zelfs 15% meer. Bij NN Group is een inhaalslag gemaakt: Lard Friese — al sinds de beursgang in 2011 bestuursvoorzitter — kreeg er 15% bij. Overigens verdient de nieuwe ceo bij Grandvision 2,6% minder basissalaris dan zijn voorganger.

Lees het volledige artikel van FD.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top