Data helpen u in de strijd tegen verzuim

Verzuim kost uw organisatie een hoop geld. Dat is al helemaal het geval als daaruit arbeidsongeschiktheid voortvloeit. De afgelopen tien jaar lag het gemiddelde verzuim in Nederland rond de 4%. U krijgt grip op verzuim door samen met uw HRafdeling gericht verzuimdata te verzamelen en te analyseren.

De totale kosten van werkgerelateerd verzuim, arbeidsongeschiktheid en werkgerelateerde zorg bedragen bijna € 9 miljard per jaar. Daarvan komt € 5 miljard voor rekening van werkgevers, in de vorm van loondoorbetaling. Dat bleek onlangs uit de TNO Arbobalans 2018 over de kwaliteit van arbeid en werkgerelateerde gezondheid. U heeft er dus groot belang bij dit verzuim terug te dringen. HR analytics kan hierbij helpen, omdat het uw organisatie inzichten geeft waarmee u vervolgens gericht aan de slag.

Lees het volledig artikel hier.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top