Een aantrekkelijke value proposition

Vraagstuk

In een krappe markt voor talent is een onderscheidend aanbod vereist om de talenten aan te trekken die essentieel zijn om de strategie te realiseren. Wat zoeken die talenten, en hoe komen we tot een optimale propositie die past binnen de financiële kaders en uitgangspunten van de onderneming?

Onze aanpak

Focus Orange helpt bij het samenstellen van een ‘Employee Value Proposition’ die zowel beloning én niet-geldelijke elementen als ontwikkeling, autonomie of uitdaging omvat, en die volgens onze tooling Preference kan rekenen op de hoogst mogelijk waardering van medewerker. Daartoe:

  • Inventariseren we de voorkeuren van werknemers met betrekking tot hun ‘Total Rewards’-pakket;
  • Vertalen wij de ‘Employee Value Proposition’ in concrete ‘Total Rewards’-componenten en programma’s, die aansluiten bij de doelgroepen in termen van inrichting (wat), vorm (hoe) en communicatie (kanaal);
  • Bepalen we het beschikbare budget en optimaliseren wij daarbinnen door middel van een effectieve her-allocatie over de verschillende elementen;
  • Regisseren we een co-creatieproces waarin de prioriteiten van de onderneming en voorkeuren van medewerkers uitgewerkt worden in een optimaal gedifferentieerde propositie die breed gedragen wordt.

Resultaat

De Employee Value Proposition en de vertaling daarvan in een consistent Total Rewards-pakket is op maat van de onderneming gesneden, goed gecommuniceerd en breed gedragen. De hoogste aansluiting op voorkeuren van medewerkers, in overeenstemming met de identiteit van de onderneming, passend binnen het gegeven budget.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

Raymond Welmers

  • 06 52791910

Onze oplossingen

Ons advies is doelgericht. In onze oplossingen komen verschillende expertisegebieden samen. Ze richten zich op de strategische toegevoegde waarde van werkgeverschap en uitvoering door pensioenfondsen.