Effectief functioneren van directie en toezichthouders

Vraagstuk

Werkgeverschap op topniveau verwordt gemakkelijk tot een technische aangelegenheid binnen de kaders van wetgeving, corporate governance, externe vergelijkingen en mathematische prestatiebeoordeling. Dat gaat ten koste van de onderlinge relatie, die vertrouwen, een open dialoog en eerlijke feedback nodig heeft.

oplossing-functioneren-directie-1
oplossing-functioneren-directie-2

Onze aanpak

Focus Orange faciliteert op een pragmatische en informele manier de evaluatie van het functioneren van directie en toezichthouders door inzet van:

  • Een checklist die compliance met governance vereisten garandeert;
  • Individuele gesprekken met leden van toezichthouder en directie over relevante business cases;
  • Een rapportage die constructief en concreet leer- en aandachtspunten benoemt.

De waardering van deze dienstverlening ligt vooral in de persoonlijke en pragmatische aanpak, die een prijsniveau toestaat dat past bij de aard van de werkzaamheden.

Resultaat

Impliciete en potentiële spanningen in de governance worden op een constructieve manier bespreekbaar gemaakt. De organisatie is compliant met wet- en regelgeving en kan zelfstandig de progressie op de aandachtspunten activeren en monitoren.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

Hein Haenen

  • 06 83984686

Onze oplossingen

In onze oplossingen komen verschillende expertisegebieden samen. Ze richten zich op de strategische toegevoegde waarde van werkgeverschap.