Effectief integreren van arbeidsvoorwaarden

Vraagstuk

Integreren van arbeidsvoorwaarden vormt een essentiële stap bij het samensmelten van bedrijven of bedrijfsonderdelen na fusie of overname. Wordt het nieuwe pakket een optelsom van bestaande componenten? Of benutten we de kans om de organisatie ook arbeidsvoorwaardelijk geheel opnieuw vorm te geven? En hoe betrekken we medewerkers en hun vertegenwoordigers als ambassadeurs in dit veranderproces?

oplossing-integreren-arbeidsvoorwaarden-1
oplossing-integreren-arbeidsvoorwaarden-2

Onze aanpak

Focus Orange ondersteunt een gedragen en effectieve transitie door:

  • Bepalen van het nieuwe Total Rewards-perspectief van de werkgever en de doelstellingen en ontwerpprincipes die daarin centraal staan;
  • Inventariseren en analyseren van voorkeuren van medewerkers, om draagvlak voor verandering te creëren;
  • Inzet van een robuust kwantitatief arbeidsvoorwaardenmodel om scenario’s door te rekenen en impact-analyses te maken op individueel en organisatieniveau;
  • Inrichting van een ontwerp-, communicatie- en implementatieproces op basis van co-creatie met brede betrokkenheid van werkgever, vakbonden, OR én medewerkers.

Resultaat

Geoptimaliseerde samengevoegde arbeidsvoorwaarden, arbeidsrechtelijk ingekaderd met inzicht in beheersing van risico’s, klaar voor transitie en implementatie.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

Raymond Welmers

  • 06 52791910

Onze oplossingen

Ons advies is doelgericht. In onze oplossingen komen verschillende expertisegebieden samen. Ze richten zich op de strategische toegevoegde waarde van werkgeverschap en uitvoering door pensioenfondsen.