Inzicht in medewerkersvoorkeuren

Vraagstuk

In een veranderende samenleving is het lastig de juiste mensen aan te trekken, te behouden en te motiveren. Een one-size-fits-all arbeidsvoorwaardenpakket werkt niet meer. Hoe bepaalt u welke arbeidsvoorwaarden werknemers belangrijk vinden? En zijn er verschillende voorkeurpakketten binnen de organisatie te onderscheiden?

Onze aanpak

Focus Orange geeft inzicht in de voorkeuren van werknemers met de zelfontwikkelde tooling Preference:

  • De vraagstelling kan in overleg op maat van de organisatie worden gemaakt;
  • Medewerkers rangschikken harde en zachte arbeidsvoorwaardelijke elementen ten opzichte van elkaar, wat prikkelt om na te denken over het relatieve belang van bijvoorbeeld salaris, opleidingsmogelijkheden of uitdaging in het werk;
  • Het online onderzoek vergt gemiddeld minder dan vijf minuten en is anoniem. Resultaten kunnen op grond van voorloopvragen gesegmenteerd worden naar bijvoorbeeld leeftijd, afdeling, functie of opleidingsniveau;
  • Geavanceerde analysetechniek geeft gedetailleerd inzicht in specifieke voorkeuren van medewerkers met verschillende kenmerken.

Resultaat

Gedetailleerd inzicht in medewerkersvoorkeuren van arbeidsvoorwaarden in de verschillende rangen en standen van de organisatie, op grond waarvan ‘optimale’ pakketten samengesteld kunnen worden die werknemers met specifieke kenmerken en kwaliteiten aantrekken, behouden en motiveren.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

Stefan Versteeg

  • 06 15 64 14 17

Onze oplossingen

Ons advies is doelgericht. In onze oplossingen komen verschillende expertisegebieden samen. Ze richten zich op de strategische toegevoegde waarde van werkgeverschap en uitvoering door pensioenfondsen.