Een passend functiehuis

Vraagstuk

Effectief HR-beleid vraagt om een functiehuis dat verschillende rollen en verantwoordelijkheden op een consistente én flexibele manier structureert. Dat functiehuis moet voortdurend ruimte bieden aan groei van de organisatie, aan aanpassing van de inrichting of aan agile werken. Welk type functiehuis past bij onze organisatie en sluit aan op onze ontwikkeling?

oplossing-functiehuis-1

Onze aanpak

Focus Orange doorloopt de volgende stappen bij de bouw of verbouwing van een functiehuis:

  • Helder krijgen van gebruikerswensen van het nieuwe functiehuis, op basis van beoogde organisatie- en personeelsontwikkeling en passend bij de identiteit van de onderneming;
  • Inventariseren van gewenste koppelingen naar beloningsbeleid en talent- en performance management;
  • Keuze van nieuwe/aangepaste functiewaarderingsmethodiek en ontwerp functiehuis;
  • Opstellen van een overleg- en communicatieplan dat medewerkers en hun vertegenwoordigers vanaf de start betrekt bij de transitie;
  • Levering van een tool waarmee de organisatie eenvoudig zelf nieuwe functies kan wegen en toevoegen of bestaande functies kan wijzigen.

Resultaat

De organisatie beschikt over een solide, herkenbaar en flexibel functiehuis met een bijpassende functiewaarderingsmethodiek dat zij zelf kan beheren. Het functiehuis erkent zowel generieke als organisatie-specifieke dimensies. De methodiek is simpel, zonder concessies te doen aan kwaliteit en robuustheid.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met:

Jessica Rehe

  • 06 81925385

Onze oplossingen

Ons advies is doelgericht. In onze oplossingen komen verschillende expertisegebieden samen. Ze richten zich op de strategische toegevoegde waarde van werkgeverschap en uitvoering door pensioenfondsen.