Direct verzekerde regelingen niet klaar voor pensioenrichtleeftijd 68

Per 1 januari 2018 moet de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar. Voor die tijd moeten de pensioenregelingen zijn aangepast. Met name verzekerde regelingen hebben dat nog niet op orde, waarschuwen Eko Loijenga en Cindy Centen. Het gevolg kan zijn dat werkgevers te weinig tijd hebben om nog voor het einde van dit jaar het verplichte overleg met ondernemingsraad, vakbonden en werknemers af te ronden met mogelijk nadelige fiscale gevolgen voor werknemers.

De grote bedrijfstak- en ondernemingspensioenfondsen en hun uitvoerders hebben de aanpassing van de pensioenrichtleeftijd wel op de rails. Maar de uitvoerders van de 45.000 direct verzekerde regelingen in Nederland - verzekeraars, apf’en en ppi’s - zijn nog niet verder dan het opstellen van hun standaardoplossingen. Uit een rondgang die wij maakten, blijkt dat
slechts een enkeling zijn klanten al heeft geïnformeerd. De meesten denken dat deze en volgende maand te gaan doen. Dan kan blijken dat de klant wil afwijken van de standaardoplossing of dit traject wil combineren met andere wijzigingen in pensioenen of andere arbeidsvoorwaarden. Is er overeenstemming over de oplossing, dan is in veel gevallen nog overleg met ondernemingsraad en vakbonden vereist en instemming van de werknemers, waarvoor een standaardtermijn van vier tot zes weken geldt.

De planning is op zijn zachts gezegd krap. Dat is fiscaal riskant voor de circa 1 miljoen deelnemers aan deze direct verzekerde regelingen. Als de nieuwe regeling niet tijdig in werking treedt en bij toetsing na 1 januari blijkt dat de oude regeling bovenmatig is, dan wordt niet alleen het bovenmatige deel, maar de volledige aanspraak belast bij de werknemer. Daar wil toch geen onderneming en werknemer aan denken? Haastige spoed is dus geboden, zo niet kunst- en vliegwerk.

Lees het volledige artikel van Pensioen Pro.

Eko Loijenga heeft meer dan 20 jaar ervaring als pensioenadviseur. Hij is actuaris met als specialisme pensioenen en sociale verzekeringen en daarnaast lid van het Koninklijk Actuarieel Genootschap.

Cindy Centen is senior pensioenconsultant bij Focus Orange. Na het behalen van haar studie Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente is Cindy gaan werken in de pensioenwereld. Inmiddels heeft Cindy 20 jaar ervaring opgebouwd bij onder andere adviesbureau Towers Perrin en verzekeraar Achmea.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top