Help de oude dag goed te plannen

Moet ik tot mijn 67e of mijn 70e blijven werken? Kan ik eerder stoppen? En wat gebeurt er dan met mijn inkomen? Het zijn alledaagse vragen in veel organisaties. Lastige vragen, zolang sociale partners en overheid geen duidelijkheid geven waar het pensioenstelsel precies heengaat. Met een persoonlijk pensioengesprek kunt u werknemers helpen bij een financiële planning op de lange termijn en daarmee onzekerheid verminderen.

Een persoonlijk pensioengesprek met een specialist helpt uw werknemers om de (on)mogelijkheden van hun pensioen in kaart te brengen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om eerder gedeeltelijk of helemaal met pensioen te gaan? En wat zou het effect op het pensioen zijn bij nog een jaartje langer doorwerken? Inzicht in het effect van zulke beslissingen legt de basis voor een goede planning, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. Beide partijen weten waar ze aan toe zijn en waar zij naartoe moeten werken.

Lees het volledige artikel van HR Rendement.

Geschreven door

Bastiaan Kars is consultant bij Focus Orange. Als consultant begeleidt hij werkgevers bij grote veranderingen in arbeidsvoorwaarden. Met behulp van (online) tooling en dashboards creëert hij inzichten bij vraagstukken op het gebied van Compensation & Benefits, Strategic Workforce Planning en People Analytics.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top