Langer doorwerken is van alle leeftijden

Verhoging van de AOW- en pensioenrichtleeftijd zijn logische maatregelen. Immers, we worden steeds ouder. Wie de 65-jarige leeftijd bereikt, leeft gemiddeld vijf jaar langer dan in 1957, het jaar van de AOW-introductie. En de levensverwachting stijgt nog steeds. Met de huidige wetgeving heeft 60% van de Nederlandse beroepsbevolking een verwachte AOW-leeftijd ver boven de 69 jaar. Bij veel organisaties dringt het besef door dat het tijd is voor radicale veranderingen die veel verdergaan dan aanpassingen in het pensioensysteem, namelijk: hoe blijven medewerkers gezond en inzetbaar tot aan hun pensioen?

Niets doen is geen optie. Niet voor medewerkers, maar ook niet voor werkgevers. Echter, mede door de economische crisis, die dwong tot kostenbesparing, stonden de afgelopen jaren in veel organisaties medewerkers niet centraal. En ook medewerkers zelf waren gedwongen bezig met het inkomen van vandaag en niet met hun inzetbaarheid van morgen. Uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat maatregelen om oudere medewerkers aan het werk te houden, waaronder veel klassieke ‘ontzie’-regelingen, de afgelopen jaren alleen maar zijn afgebouwd, zonder dat daar alternatieve maatregelen voor in de plaats kwamen.

Een van de meest urgente problemen die werkgevers en medewerkers ervaren, is de fysieke onmogelijkheid om bepaald werk te blijven verrichten tot op een hogere (pensioen)leeftijd. De kranten stonden er de afgelopen jaren vol van en daarmee lijkt het vraagstuk rondom zware beroepen als een boemerang weer terug te komen. Is het verhogen van de AOW- en pensioenleeftijd dus een logische maatregel? En is het inderdaad logisch dat we allemaal tot dezelfde AOW-leeftijd moeten doorwerken?

Lees het volledige artikel van Pensioen & Praktijk.

Geschreven door

Marloes Weerts is senior consultant bij Focus Orange. Als bedrijfskundige heeft zij 15 jaar ervaring in pensioen en HR-vraagstukken. Samen met de klant gaat zij op zoek naar HR oplossingen die bijdragen aan de strategie van de onderneming, aansluiten bij toekomstige ontwikkelingen én kunnen rekenen op draagvlak onder stakeholders.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top