Nieuwepensioenuitvoerder.nl biedt eerste hulp bij pensioenverandering

Focus Orange gaat ondernemingen en pensioenfondsen online helpen bij verandering van hun pensioenregeling. www.nieuwepensioenuitvoerder.nl biedt overzicht en inzicht in concrete hulpmiddelen waarmee een pensioentransitie kan worden gerealiseerd. Ook brengt de website relevant nieuws en signaleert nieuwe trends.

De website werd in 2012 gelanceerd door Retira Pensioenadviseurs, onderdeel van Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs, om de opkomst van premiepensioeninstellingen in kaart te brengen. ‘Inmiddels is de PPI-markt volwassen geworden en is de site toe aan een nieuwe, bredere insteek’, zegt partner Erik Klop van Visser & Visser. ’We geven onze website graag een nieuwe toekomst door de overdracht aan Focus Orange.

De behoefte aan inzicht in de pensioenwereld is sindsdien alleen maar toegenomen, zegt Ton Winkels, partner van Focus Orange. ’Dit was voor mij reden om met Erik te gaan praten over voortzetting van de website. Daarmee kunnen wij ondernemingen en pensioenfondsen op weg helpen hun eigen oplossing te kiezen en inzicht te krijgen hoe de verschillende (nieuwe) regelingen, uitvoeringsorganisaties en proposities zich tot elkaar verhouden.

Focus Orange kiest voor een brede scope met onder meer hulp bij de keuze van een geschikte pensioenuitvoerder. Bijvoorbeeld vanwege ondermaatse administratieve performance of hogere lasten bij contractverlenging. Of assistentie bij een herorientatie op de toekomst als pensioenfonds. Verder biedt de website inzicht in de aanwezigheid van op sectorniveau beschikbare benchmarks van pensioenregelingen. En nieuws en artikelen over wetgeving en marktontwikkelingen. Er is ook aandacht voor persoonlijke pensioencommunicatie en medewerkersvoorkeurenonderzoek. De site wordt nog uitgebreid onder meer met inzichten over de rol van de pensioenregeling en andere arbeidsvoorwaarden in de vormgeving van duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Winkels: ‘Wij willen onze klanten en relaties een ingang en eerste hulpmiddel bieden met inzicht in de samenhang in beschikbare hulpmiddelen, het nieuws en de trendmatige ontwikkelingen.

Voor meer informatie bel Ton Winkels op 06 8227 6082 of e-mail.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top