Pensioenbenchmark Focus Orange

Met veel enthousiasme heeft Focus Orange opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan naar de pensioenregeling van ondernemingen in Nederland. De Focus Orange pensioenbenchmark 2018 bevat de resultaten van ruim 150 Nederlandse ondernemingen uit meer dan tien verschillende branches met werknemersaantallen variërend van 100 tot meer dan 10.000. Van de aan de AEX genoteerde organisaties is 70% vertegenwoordigd.

Veel werkgevers grijpen de veranderingen in het pensioenlandschap aan om een bredere discussie over arbeidsvoorwaarden te voeren. Daarbij kan de Focus Orange pensioenbenchmark 2018 belangrijke inzichten bieden. Onze pensioenbenchmark kan op veel manieren ondersteunen bij de overwegingen en besluitvorming van werkgevers bij de mogelijke heroriëntatie van de pensioentoezegging. Hoe wil je de pensioenregeling positioneren in het totale arbeidsvoorwaardenpakket? Hoe dient die pensioenregeling te verhouden ten opzichte van een peer group? Hoe past de pensioenregeling in vraagstukken rondom duurzaam inzetbaarheid van medewerkers? Belangrijke vraagstukken, want je kunt elke euro maar één keer uitgeven.

Spreekt dit je aan? Dan zijn wij graag bereid om inzicht te geven in de resultaten van de pensioenbenchmark 2018. Indien gewenst kan er vervolgens zelfs een kwalitatieve én kwantitatieve vergelijking worden gemaakt met een door jullie aangegeven peergroep. Een voorproefje in de vorm van een ‘one pager’ vind je hier.

Interesse? Neem dan contact op met Ronald Doornbos of een van onze andere pensioenconsultants en maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top