Pensioenfonds Sanoma draagt pensioenen over aan Stap APF

Focus Orange heeft Pensioenfonds Sanoma (vermogen circa €550 miljoen) in een intensief traject begeleid bij het onderzoek naar de toekomst van de pensioenuitvoering. Dit heeft geleid tot overgang van het pensioenfonds naar een multi client kring bij het APF van Stap.

De pensioenverplichtingen zullen worden ondergebracht in multi client pensioenkring 2 (kring Middel) met een indexatieambitie van 50% CPI. Pensioenfonds Sanoma is een gesloten pensioenfonds met ongeveer 4.000 gewezen deelnemers en gepensioneerden. Het belegd vermogen bedraagt circa € 550 miljoen. De dekkingsgraad eind 2016 bedraagt 110,5%.

Het Verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Sanoma heeft met het besluit tot de collectieve waardeoverdracht ingestemd. Zodra de Pensioenwet de toetreding van gesloten pensioenfondsen - zoals Pensioenfonds Sanoma - tot een APF op basis van een uitvoeringsreglement mogelijk maakt, vindt de collectieve waardeoverdracht, na akkoord van De Nederlandsche Bank plaats.

“Uit de toekomststudie van Pensioenfonds Sanoma blijkt dat een multi client kring de beste oplossing is voor de beheersing van kosten en complexiteit van het besturen van ons pensioenfonds. De mate van eigen identiteit was daarin niet doorslaggevend” aldus Paul van Driessen, waarnemend voorzitter van Pensioenfonds Sanoma.

“De degelijke uitgangspunten waarop de multi client kring is gebaseerd in combinatie met de constructieve opstelling van Stap met betrekking tot de overdracht van de beleggingen en de zekerheid van toetreding na de wijziging van de Pensioenwet waren voor ons bepalend voor onze keuze voor Stap” aldus Paul van Driessen.

“Wij zijn verheugd met de door Pensioenfonds Sanoma gemaakte keuze. Door deze collectieve waardeoverdracht krijgt de multi client kring een stabiele basis voor de verdere uitbouw van deze kring. Het beleggingsbeleid en risicohouding van de multi client kring sluiten goed aan op het beleid en de risicohouding van het huidige pensioenfonds Sanoma.” zegt Erno Kleijnenberg, Bestuursvoorzitter van Stap APF.

Lees het volledige artikel hier.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top