Focus Orange en TPRA komen samen met pensioenbenchmark

The Pension Rating Agency laat in zijn nieuwe vergelijking van regelingen de kans op indexatie zwaarder wegen. Dit is een van de gevolgen van de vandaag aangekondigde samenwerking tussen TPRA en HR-consultant Focus Orange.

The Pension Rating Agency (TPRA), voorgekomen uit financieel vergelijker MoneyView, presenteert in juni een nieuwe editie van de pensioenrangorde die TPRA sinds 2017 publiceert. In de lijst met ruim tweehonderd regelingen scoren fondsen met een hoge dekkingsgraad in combinatie met een behoorlijke premiedekkingsgraad hoger dan voorheen. Fondsen zoals ABP met slechtere cijfers moeten terrein prijsgeven.

Daarnaast komt TPRA in samenwerking met Focus Orange met een pensioenbenchmark voor werkgevers met en zonder pensioenfonds. Ronald Doornbos (partner bij Focus Orange) en Adriaan Braat (baas van TPRA) lichten hun samenwerking toe. ‘Onze ambitie is een benchmark die autoriteit uitstraalt en een ijkpunt is voor alle pensioenregelingen.’

Lees hier het volledige artikel van PensioenPro.

Deelname levert u volledig inzicht in de resultaten van het onderzoek in een overzichtelijke rapportage en is mogelijk tot 15 mei via deze link.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top