Werknemers willen helder inzicht in hun pensioen …. door hun werkgever!

Persoonlijke pensioengesprekken: Hét middel om dit te doen

Er is terecht steeds meer aandacht voor goede communicatie over werknemerspensioenen. Maar dit blijft vrijwel altijd steken bij communicatie óver hun pensioen in plaats van communicatie mét werknemers over hun pensioen. En dat maakt een hemelsbreed verschil. Ondernemingen die wel het persoonlijke pensioengesprek aangaan, merken dat de waardering van werknemers voor de pensioenregeling toeneemt. Maar vooral ook dat – alle schriftelijke communicatie ten spijt – er pas echt aandacht van en begrip voor het pensioen bij de werknemer ontstaat als hij bij de hand genomen wordt door of namens de werkgever. Hier is nog een mooie taak weggelegd voor menig HR‑afdeling. Maar zij hebben hierbij wel tooling en training nodig. Daarover gaat dit artikel.

Eko Loijenga heeft meer dan 20 jaar ervaring als pensioenadviseur. Hij is actuaris met als specialisme pensioenen en sociale verzekeringen en daarnaast lid van het Koninklijk Actuarieel Genootschap.

Cindy Centen is senior pensioenconsultant bij Focus Orange. Na het behalen van haar studie Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente is Cindy gaan werken in de pensioenwereld. Inmiddels heeft Cindy 20 jaar ervaring opgebouwd bij onder andere adviesbureau Towers Perrin en verzekeraar Achmea.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top