Daan

Daan Bakker

Daan Bakker

Software Engineer | People Analytics

Als software engineer ben ik bij alle onderdelen van het ontwikkelproces van Crunchr betrokken. Mijn grootste interesse ligt bij de achterkant van het ontwikkelproces, namelijk vragen als ‘Hoe creëer je een systeem dat snel en eenvoudig te bedienen is en tegelijkertijd ook met allerlei situaties om kan gaan?’. Mijn voornaamste focus zit in het schaalbaar, stabiel en veilig houden van het systeem voor onze klanten.

Ik vind het belangrijk om gedurende het verbeterproces van een tool altijd een stap verder te denken dan de praktische uitwerking: door te bedenken hoe de verbeteringen daadwerkelijk gebruikt zullen worden. Vaak kunnen projecten eenvoudiger dan eerst gedacht of blijken ze juist een springplank te zijn naar hele nieuwe features.

Naast mijn werk houd ik ervan om nieuwe technologieën uit te testen en zelf aan kleine programmeer projecten te werken. Ik ben een fan van de “Vim” tekstverwerker waar ik een aantal plugins voor heb geschreven, en doe regelmatig mee aan AI wedstrijden (waar computerprogramma’s het tegen elkaar opnemen) zoals de ‘Starcraft Broodwar AI’ wedstrijd.