Dirk

Dirk Jonker

Dirk Jonker

Founding Partner | CRUNCHR | People Analytics

Al ruim 10 jaar adviseer ik bedrijven hoe zij competitief voordeel kunnen behalen met de effectieve inzet van het menselijk kapitaal, gebruikmakend van People Analytics. Dit leidde ertoe dat ik Focus Orange oprichtte en Crunchr ontwikkelde, de online Workforce Reporting & People Analytics oplossing, waar ik People Analytics toegankelijk maak.

In mijn werk combineer ik mijn actuariële achtergrond en 5 jaar ervaring in multinationale herstructurering, six sigma procesoptimalisatie en data governance.  Mijn expertise ligt bij strategische personeelsplanning en het identificeren van toptalenten. Ook onderzoek ik de inzet van kunstmatige intelligentie in het behoud van talent en blijf ik continu op zoek naar nieuwe manieren om data te visualiseren.

Ik ben trots te kunnen delen dat ik in 2017 tot Actuaris van het Jaar ben verkozen en in 2016 door het Financiële Dagblad ben genoemd als ondernemend toptalent. Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan het nieuwe vakgebied van People Analytics , daarom spreek ik regelmatig op congressen en heb ik het People Analytics Consortium opgericht.