Pieter Hornsveld

Pieter Hornsveld

Associate Partner | Total Rewards

Sinds 2020 ben ik verbonden aan Focus Orange. Ik ben begonnen in de (Executive Compensation) consultancy en daarna heb ik een aantal jaren in-house als Compensation & Benefits Director gewerkt (o.a. bij AkzoNobel en Nouryon). Voor mij is juist de ervaring van advies en uitvoering erg waardevol om te realiseren dat consultancy adviezen vooral ook praktisch uitvoerbaar moeten zijn.

Bij Focus Orange richt ik me met name op het adviseren van Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur over Executive Compensation vraagstukken. Voorbeelden hiervan zijn het vormgeven van korte termijn bonus plannen en long-term incentives.

Naast mijn werk voor Focus Orange ben ik ook verbonden aan de Londense boutique firm Jamieson CF die management adviseert over hun incentive strucuur (sweet equity) bij een overnametransactie door een Private Equity partij. Dit sluit mooi aan op dienstverlening die we vanuit Focus Orange doen.

In mijn vrije tijd ben ik veel buiten, zowel langs de sportvelden van de kinderen of in het bos met onze hond. Maar het allerliefste ben ik in de bergen voor lange wandelingen of skitochten.