Ronald Doornbos

Ronald Doornbos

Partner | Pensioen

Sinds 2011 ben ik partner en medeoprichter van Focus Orange en leid ik onze pensioenpraktijk. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar ervaring als adviseur binnen het brede pensioendomein. Het best op mijn plek ben ik in verandertrajecten die zowel procesmatig als inhoudelijk complex zijn. Denk bijvoorbeeld aan de strategische heroriëntatie van pensioenfondsen. Of voor werkgevers het (her-)ontwerp van de pensioenregeling en het selectieproces van een pensioenuitvoerder. Naast inhoud zijn proces- en stakeholdermanagement in deze processen cruciaal.

Met een achtergrond als econometrist en actuaris heb ik veel ervaring opgedaan als adviseur van grote ondernemingen en als (certificerend) actuaris van een groot aantal pensioenfondsen in Nederland. We zien dat het ons lukt om partijen beslissingen te laten maken en doorpakken, daar waar anderen vaak blijven steken bij het opstellen van een rapportage. Dat doen we door inhoudelijke kennis pragmatisch in te zetten en te koppelen aan een flinke dosis empathie met veel nadruk op verander- en stakeholdermanagement. Strategisch scherp en ik weet sensitief tactisch te schakelen om resultaten te bereiken binnen de daarvoor gestelde termijnen. Ons netwerk in pensioen en financiële sector is groot.

Naast sporten (hoofdzakelijk hardlopen omdat voetbal en squash lastig zijn geworden door blessures) reis ik graag met mijn gezin de wereld over.