Willemijn Maas

Associate Partner | Advisering RvC

Sinds begin 2018 ben ik associate partner bij Focus Orange. Voor het eerst had ik met Focus Orange te maken als lid van de remuneratiecommissie van de RvC van USGpeople. Ik vond de samenwerking meteen opvallend; inhoudelijk sterk, praktisch en toegankelijk. Ook in mijn tijd als directeur HR en Communicatie bij de Volksbank hielden we contact. Fijn om nu mijn ervaring als toezichthouder en bestuurder in te kunnen zetten voor andere organisaties, samen met dit enthousiaste team.

Sinds 2006 heb ik toezichthoudende rollen gehad in allerlei sectoren Unicef, Beeld en Geluid, USG People etc. Op dit moment ben ik toezichthouder bij het Havenbedrijf van Amsterdam, Het Amsterdam Dance Event, het Nationaal Restauratiefonds en de Vereniging Vrienden van het Concertgebouworkest en het Concertgebouw.

Drijfveer voor mij is; zorgen dat de organisatie waarvoor ik werk, relevant blijft in de toekomst. Een toezichthouder heeft daar grote invloed op. Graag draag ik bij aan de kwaliteitsverbetering van het toezicht en aan het verbeteren van de interne en externe communicatie van de RvC.

Naast mijn werk houd ik erg van kunst in al zijn vormen en sport ik een paar keer per week, liefst buiten.