Raymond Welmers levert bijdrage aan HR Analytics boek

HR Analytics komt steeds meer op het pad van HR-professionals. Het gebruikmaken van allerhande data bij HR-beslissingen is echter wel een uitdaging. Hoe krijg je als HR een beetje grip op deze ogenschijnlijk complexe ontwikkeling? Waar te beginnen? Waar te eindigen?

HR AnalyticsHet boek HR Analytics is onmisbaar voor nieuwsgierige HR-professionals die willen blijven leren. Voor hen hebben de auteurs praktijkervaringen bij diverse Nederlandse bedrijven en organisaties verzameld en handzaam opgeschreven. Want wat gebeurt er in Nederland op het gebied van HR Analytics? Wat kan en mag je er nu van verwachten? In dit boek komen de ervaringen aan bod die zijn opgedaan bij organisaties als NS, TNO, PostNL, Schiphol, Randstad, Defensie en Shell.

Elf doorgewinterde auteurs uit praktijk en wetenschap laten zien wat zij zelf gedaan en gezien hebben bij verschillende HR Analyticsprojecten. En nog belangrijker: wat ze zelf geleerd hebben. De hoofdstukken gaan in op de inzet van analytics voor verschillende HR-vraagstukken. Thematisch en vanuit prikkelende vragen krijgt de lezer een inkijkje hoe organisaties deze vragen hebben weten te beantwoorden.

Raymond Welmers heeft in HR Analytics het hoofdstuk Total Reward Analytics geschreven. Passen onze arbeidsvoorwaarden nog wel bij de diverse wensen van medewerkers? Zijn er verschillende groepen met soortgelijke wensen te onderscheiden? Kunnen we hen niet beter (deels) op maat een aanbod doen? Lees het volledige hoofdstuk.

Andere thema’s die in het boek naar voren komen, zijn Recruitment Analytics, Matching Analytics, Career Analytics, Engagement Analytics, Learning Analytics, HR Analyticscultuur en HR Analytics koplopers.

De redactie van Focus Orange publiceert met regelmaat artikelen op het gebied van personeelstrategie, beloningen, duurzame inzetbaarheid, pensioen en people analytics. Contact opnemen met de redactie kan via redactie@focusorange.com.

Populaire berichten

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll naar top